Рецепта за домашен хляб
Внимавайте да не го препечете, както се случи - видно от снимката :)

Лесна рецепта за домашен хляб

Заглавието е подвеждащо. Лесно е и бързо, ако имате хлебопекарна, която да ползвате, за да замесите тестото. Но пък домашният хляб е много вкусен, домът ухае на апетитен уют.

Рецепта:

  • 500 мл вода

  • 1 кг брашно

  • сол, захар и олио – според предпочитанията (за ориентир – 1/2 лъжичка сол, 1 лъжички захар, 3 лъжици олио)

  • мая – хлябът от снимките е приготвен със суха мая

Замесвате тестото в хлебопекарна, след това оформяте на два хляба. Изчаквате да втаса, около 40-50 минути. Печете върху хартия за печене до готовност. Фурната е на 180 градуса, без вентилатор. След като хлябът е готов, още докато е топъл го намазвате с вода и олио.

Рецепта за домашен хлябОформяте като хляб и изчаквате около 40 + минути, за да втаса

Рецепта за домашен хляб
Когато втаса – включвате фурната на 180 градуса
Рецепта за домашен хляб
Внимавайте да не го препечете, както се случи – видно от снимката, освен ако не го обичате с препечена коричка 🙂

Рецепта за домашен хляб Рецепта за домашен хляб Рецепта за домашен хляб

Нe отмъквайте снимките без да попитате. 🙂

- РЕКЛАМА - евтин куриер