Доминик Рааб не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително

Британският вицепремиер и министър на правосъдието Доминик Рааб заяви, че не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително. Според него програмата за масово ваксиниране е достатъчно успешна и ефективна.
В интервю за Скай нюз Доминик Рааб заяви, че може би в някои държави това се налага, но не и във Великобритания, където масовото ваксиниране, включително поставяне на бустер ваксина, върви изключително добре. Вицепремиерът каза, че няма нищо погрешно в това да се говори за задължително вксиниране, но изтъкна, че тази мярка не е в плановете на правителството. 
По въпроса за носенето на маски Рааб каза, че министрите следват съвета на учените, а по повод на снимки на премиера Борис Джонсън без маска на места, където трябва да носи такава, той упрекна фотографите, че „умело издебват някои моменти“ и че премиерът много съзнателно се отнася към мярката. 
На въпрос докога латералните тестове ще продължават да бъдат безплатни, Рааб заяви, че министърът на здравеопазването скоро ще направи изявление. Според него е важно да продължи тестването, но на базата на опита със схемата за принудителното пускане в отпуск на работници и някои други неща, трявба да се мисли и за преминаването от етапа на спешни мерки към етапа на възстановяване, не само по отношение на пандемията, но и за икономиката като цяло. 

Start typing and press Enter to search