Дончева се извини на професор Герджиков, цитирала фейк от ФБ

Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се извини на номинирания за кандидат-президент ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков заради цитиране на невярна информация, разпространявана в социалните мрежи.

„Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването „Денят започва“ по БНТ, че под негово ръководство СУ „Свети Климент Охридски“ е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания“. Това написа във ФБ Татяна Дончева. Спорът ѝ с професор Герджиков започна в студиото на БНТ днес. Там тя прочете приписвано на негово изказване по време на церемония за връчване на научно звание, в което се твърди, че Борисов е направил за шест месеца повече от Стефан Стамболов и Тодор Живков, и че има честност и огромен талант.

Дончева обаче продължи:

„Номинирането на професор Герджиков от страна на ГЕРБ е израз на отношенията между ГЕРБ и професор Герджиков, заслугите на ГЕРБ за избора на професор Герджиков за ректор на СУ, за налагането му като обществена фигура и съответно една любвеовилност, почит, преклонение, любов от страна на професор Герджиков към Бойко Борисов. Това е, как да кажа, ортодоксален гербаджия“.

Професор Герджиков се включи в предаването, за да опровергае това твърдение, разпространявано в социалните мрежи.

„Госпожа Дончева лъже и обижда мен и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на господин Бойко Борисов, не е вярно, че аз съм говорил зловословие за него. Това е лъжа. Очаквам госпожа Дончева да се извини незабавно на мен и на университета. Сигурен съм, че госпожа Дончева иска да управлява, но ако събира информацията си от интернет, явно не може“.

Start typing and press Enter to search