Дунав мост: Нов строеж на брега на морето, до плажа в Крайморие

Зрител сигнализира за започнало строителство само на метри от плажа в Крайморие, съобщи bTV .

Кадър от високо показва колко е близо строежът до брега на морето. “Вижте колко метра е тук! Има ли 5-6 метра от брега? И погледни какво става навсякъде, без да питат населението, без да има някакво известие, направо почва да се строи!… Всичко това ще се застрои!“, обяснява Станко Казлачев – жител на Крайморие.

И докато местни жители се възмущават от бетонната стена, която ще скрие гледката им, концесионерът на плажа е притеснен, че брегът се срутва.

Самата почва е ронлива, има опасност това нещо да падне в пясъка… За мен е чудно как строят на граница на плаж, но има си органи“, посочва концесионерът Николай Димитров.

Проверка на общината показва, че нарушение няма – терените край брега са възстановени земеделски земи, включени в разширението на квартала. С промените в Закона за Черноморското крайбрежие ограниченията за строителство в 100-метровата зона не важат за урбанизираните територии.

Законът разрешава такова строителство и строежът, който в момента виждаме зад нас, е в съответствие с нормативните изисквания, той има всички необходими книжа“, според Веселина Илиева – главен архитект на община Бургас.

Строителство е предвидено по цялото протежение на брега, но с пешеходна алея и зелена зона.

Хората няма какво да се възмущават, след като тук това строително одобряване е станало преди години. Това ще бъде подземно паркиране с двуетажна къща, двуетажна къща с по-големи веранди“, пояснява Пламен Дженков – ръководител на строежа.

Строителство е започнало и в горичката край плажа, която също е частен терен.

 

източник https://www.dunavmost.com/novini/nov-stroezh-na-brega-na-moreto-do-plazha-v-kraimorie

Start typing and press Enter to search