Два влака дерайлираха в Румъния

Румънският министър на транспорта Ръзван Кук съобщи, че утре ще има разговор с председателя на Административния съвет на железопътната компания ЧеФеРе Пътнически превози (CFR Calatori) за смяна на управлението, след като директорът на компанията Леон Барбулеску се оплака, че бил събуден заради два дерайлирали локомотива, съобщава информационният сайт Зиаре.

Локомотив е дерайлирал вчера в окръг Арад малко след като подобен инцидент е станал на железопътна линия в окръг Брашов. Влаковете са били пълни с хора, но никой не е пострадал. Директорът на железопътната компания ЧеФеРе Пътнически превози Леон Барбулеску заяви в телефонно интервю вчера, че не се е случило нищо сериозно и се оплака, че е бил събуден за дреболия.

Министърът на транспорта Ръзван Кук коментира днес, че „комуникацията вчера е била катастрофална“.

„Сигурен съм, че и без да се намесвам, хората в Административния съвет на ЧеФеРе Пътнически превози ще оставят г-н директора да продължи да си почива, но не за сметка на компанията“, заяви транспортният министър и допълни, че утре ще обсъди предложение за смяна на ръководството.

Start typing and press Enter to search