Горещ джин – коктейлът на нощта

Първо две-три думи за напитката, а после и най-важното – рецептата как да си направим горещ джин.

Джин е създаден в Холандия. Много важен знак за хвойновата напитка е, че първоначално се е ползвал в медицината. Разбираме, колко доволни са били пациентите. Този алкохолен илач се е прилагал основно за изцеляване на болки в корема, но и не по-малко за разни други нежелани здравословни отклонения на тялото.

И какво друго да се случи, освен да започне масова злоупотреба с това лечение?!

Джинът може да е бил лекарство, но това не попречило на англичаните да започнат да добавят тоник, за да се разхлаждат в жегите. Някога тоникът е бил напитката, за която са вярвали, че предпазва от малария.

Джинът е най-консумираният алкохол през 1741 година в Лондон. През същата година са изпити 41 милиона литра.

Дали българите си лекуваме коремния дискомфорт или се предпазваме от малария не е много ясно, но също предпочитаме тази напитка в различни комбинации –  разнообразните коктейли с джин са неизменна част от лятото.

Малко популярният коктейл с джин е, когато той се приготвя топъл. Коктейлът се нарича Горещ джин. Ето и рецептата.

 

Състав:

  1. 1 чаена лъжичка захар;
  2. 50 мл джин;
  3. 25 мл лимонов сок;
  4. Гореща вода;
  5. Индийско орехче.

Начин на приготвяне:

Смесват се захарта, джинът и лимоновият сок. Изсипват се във високи чаши и се долива гореща вода. Поръсва се с малко настъргано индийско орехче и се сервира веднага.

Уникалното алкохолно удоволствие крие внезапната изненада да изпиете бързо питието и да ви се прииска още едно. Магнетичното усещане за спокойствие може да ви заведе до леглото, защото желанието за сън ще надделее и над най-силните страсти за сексуални забавления. Затова, ако си доставяте това алкохолно развлечение с любим човек, то бъдете наясно, че всяко следващо питие горещ джин ви доближава до това по-скоро да се наспите заедно, отколкото да спите с него или нея.