Емил Пейчев: Няма да напускам общинския съвет на Царево

Съветникът от Царево Емил Пейчев няма да напуска общинския съвет. С декларация днес част от колегите му на редовно заседание го призоваха да го направи, тъй като заради негови сигнали различни държавни институции проверяват общинската администрация, съветници и собственици на имоти.

Преди дни в Царево се проведе общоградско събрание, на което бяха дискутирани проблеми, породени от жалбите. Те са свързани със събиране на т.нар. „дарения“ и изграждане на незаконни къмпинги в земеделска земя около „Арапя“, „Делфин“, „Юг“, включително за незаконни постройки в местността  „Грънчаря“. В същото време  Пейчев пише и до здравния министър за  бъдещия медицински център в Царево, който ще работи съвместно с болница „Пирогов“. /https://bnr.bg/burgas/post/101562335/

 Емил Пейчев бе пуснал уведомление до председателя на съвета, че му се налага да отсъства. 

Зам.-председателят на съвета Даниел Николов прочете декларацията, част от мотивите са:

Използването на специализирани държавни органи се превърна в репресивен способ за въздействие на мирни граждани. Собствените амбиции за властови постове и лично облагодетелстване не може да бъде причина за системно погазване на правата на жителите на общината.

Считаме, че със своето поведение общинският съветник Емил Пейчев погазва всички морални и етични норми, преследвайки свои собствени цели.

Стела Кюмюрджиева обясни:

Той твърди, че е стожер на някаква борба за справедливост. Революционерът застава с лицето си пред хората и говори, а не пуска жалби.

 Станислав Добрев отбеляза:

Трябваше да изчакате той да бъде тук,има уважителна причина поради която го няма. Не искам да бъда негов защитник, искам обективно да погледна цялата ситуация.Ние трябва да уважаваме колегите си.За жалбите -никъде не видях да има конкретна жалба пусната срещу конкретен собственик.това, че той показа един проблем, нагнетявал се повече от десетилетие нашата община, не го прави виновник за проблема.

Димитър Гочев заяви: 

Той е намерил правно,това, което му дава законът, да го използва.Дали е целесъобразно, дали на готварски език прекалено пресолява манджата, народът, гласоподавателят, суверенът, както обичат да казват някои, ще покаже на изборите.

Георги Лапчев поясни:

Декларацията е право на всяка политическа партия.

Спрете с този популизъм. Ние трябва да се борим за Общ устройствен план.Това е най-правилният начин.Община Царево не е възложител на ОУП. Регионалният министър е този, който възлага. Екоминистърът допълва със задължителната ОВОС. Престанете да вменявате н обществото, че Общината е против ОУП. Не е против, но не е и факторът, който може да контролира тези процеси.

 Прокуратурата, Специализираната и другите органи, са стигали  до решението, че няма престъпление, че няма нарушение.Производствата са прекратени.

Потърсихме за коментар по телефона Емил Пейчев, той беше категоричен, че няма да подава оставка :

Няма как те да ми искат оставката, аз съм на избираема длъжност. Това, че те се възмущават на моето поведение, то е провокирано от тях. Многократно входирам искания чрез общинския съвет, до г-т кмета, да получа информация за казусите.Никаква информация не ми се дава.Нормално е тогава тази информация да я поискаме през областна управа, през прокуратурата, през други институции.Аз не съм тръгнал да се саморазправям, аз съм тръгнал по законовия път.

Емил Пейчев уточни, че не е обжалвал решенията на прокуратурата по приключилите проверки, защото е видял в каква посока са те, ще дойде момент, когато нещата ще станат ясни, посочи още той.

Какво се случва с реализацията на проекта за медицински център в Царево ,очаквайте повече от кмета Георги Лапчев утре в програмата на БНР Бургас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:

Start typing and press Enter to search