ЕТО ГО И ДРУГИЯ СПАСИТЕЛ НА КАРЛОВСКАТА УЧЕНИЧКА

На 10 март във водите на придошлата река край водопад “ Сучурум“ в град Карлово, ефрейтор Никола Върбанов от 1 механизиран батальон на 61 механизирана бригада и неговите приятели забелязват тяло на дете. Без да се замислят младежите се хвърлят да извадят тялото от мътните води. Веднага се обаждат на телефон 112. Благодарение на добрата подготовка и преминатия курс за санитарен инструктор във Военно-медицинска академия град София, ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа медицинска помощ. Изваденото дете нямало пулс и не дишало, но това не изплашило военнослужещия, който продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче, близо три минути, докато дошло в съзнание. Навременната намеса и уменията на ефрейтора спасяват един човешки живот!

Гордеем се с такива военнослужещи, съобщават от 61 Стрямска бригада.

По информация на шефа на областната дирекция на полицията старши комисар Атанас Илков децата са се качили по екстремната пътека над водопада, за да си правят селфи. ПБ Новинар първи съобщи за драмата, за щастие Карлово се размина с тройна трагедия. Детето, което се е давило, е било повлечено от приливна вълна. То е в болница, няма опасност за живота му. Останалите две момиченца, които били с детето, претърпяло инцидента, са спасени от полицаи. Те са били много изплашени и хукнали да бягат, ченгетата са ги търсили 40 минути.

Другата седмица Областното ръководство на полицията ще награди смелите полицаи, които откриха двете ученички, както и спасителите на давещото се момиченце. Награди и отличия ще има и от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

pbnovini.com

29-годишният Тони Танчев застана пред камерата на ПБ Новинар

Start typing and press Enter to search