Евгени Петров: СЛАВИ СЕ СТРАХУВА ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА

Онова, което стана ясно от първото интервю на Слави Трифонов по БНР е, че като всеки обикновен българин си има своите предпочитания. Определя се като повече десен, “за” НАТО и ЕС е, както и за плоския данък въпреки, че се обзалагам, че не може да го обясни защо.

Но това може да сподели всеки обикновен българин, а Слави е лидер на голяма политическа сила.

Другото, което се потвърди е, че Слави влиза в политиката заради редултатите от референдума отпреди 5 години, нищо повече.

А това е една малка, много малка част от онова, което се нарича управление на държавата, идеологичеки ценности и политическа платформа.

С едно изречение – Слави не знае какво да прави с властта, затова не я поиска и сега, и не дава отговори за в бъдеще.

На този фон са унизителни, жалки и безпомощни надеждите на всички останали партии на протеста, които хем твърдят, че България е дълбока криза и трябва да се смени модела, хем оставят тази грандиозна задача на Слави и сценаристите. Те са вперили влажен поглед в единствената политическа сила, която може да долижи по резултати до ГЕРБ. Ето това е потресаващо и за Демократична България и за ДПС…

Те казват: “Давай Слави, ние сме зад теб”, но не успяха да съставят мнозинство и правителство. Докато чегъртаха Борисов от властта изпуснаха самата власт.

Всичко сочи, че на 11 юли с малки разлики, ще се повтори същата конфигурация като сега.

И ще ни трябват нови избори?

Иначе казано – Боже, пази България.

Евгени Петров

Start typing and press Enter to search