EVN проведе открит урок по енергийна ефективност

НОВИНИ EVN проведе открит урок по енергийна ефективност

На 17 април 2019 г. EVN България проведе поредния открит урок на учениците от 4-ти клас на ОУ „Гео Милев“ в с. Белозем, област Пловдив. Урокът се организира съвместно с училището, което е участник в програмата на EVN България за уроци в училищата – „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“.

По време на открития урок на тема „Пътят на тока“ децата представиха знанията си за разумно използване на природните ресурси, придобити в часовете по програмата. Експерти от EVN България запознаха децата по достъпен за тях начин с интересна информация за видовете източници на енергия, начини за ефективно потребление на електроенергията в дома, безопасно боравене с електроуреди и др. В допълнение децата се запознаха с инициативите на EVN България за опазването на белия щъркел чрез монтираните по стълбовете близо 2500 платформи за гнезда, както и с проекта за защита на царския орел в България.

Провеждането на открити уроци е част от програмата на EVN България за уроци в училищата – „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“, която се провежда вече 10 години. През това време над 32 000 ученици в Югоизточна България преминаха обучение по енергийна ефективност от EVN. Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование (РУО).

Повече за инициативата, както и допълнителна интересна информация, можете да прочетете на:
https://www.facebook.com/EvyEncho/

Популярни

Още теми...