Евроизбори 2019: Елена Йончева: Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз

НОВИНИ Евроизбори 2019: Елена Йончева: Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз

текст Васил Димов

Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да я България от Европа, заяви водачът на листата на БСП за Европейските избори Елена Йончева в Димитровград след среща с ръководството на Неохим. Тя посочи, че България не е приета в Шенген именно заради корупцията. Йончева цитира доклада на ЕС, в който се казва, че две трети от сигналите за корупция на видни политически личности не се разследват от българските специализирани органи.

„В България 40 процента живеят на границата на бедността и социалното изключение. И по тази тема сме извън Европейския съюз, категорична бе Йончева. В енергетиката Германия строи Северен поток 2, а Борисов даде кранчето на газта на нашия южен съсед Турция. Йончева добави още, че обезлюдяването на селата и на България е съществен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 училища са почти пред затваряне. Всеки млад човек между 20 и 39-годишна възраст напуска България поради липса на перспектива“, констатира кандидатът за евродепутат от БСП.

Корупцията в България възлиза на 11 млрд. евро всяка година. Това е огромна сума, която може да бъде инвестирана в заплати, пенсии, в икономика с висока принадена стойност, коментира още Йончева.

debati.bg

Още теми...