Facebook заряза класическия син дизайн, обяви големи промени

Facebook заряза класическия си син дизайн за нов изцяло бял дизайн с “по-чист вид и усещане”.

Марк Зукърбърг също така подробно е разгледал бъдещето на фирмата по отношение на неприкосновеността на личния живот. Криптирането идва в Messenger, докато частните групи стават все по-големи. Това предпазва съобщенията на потребителите от любопитните очи на Facebook или правителствата. Други актуализации включват Project Lightspeed и уеб версия на Messenger. Facebook Dating също се разпространява по-широко с функцията Secret Crush.
На своята годишна конференция на разработчиците F8, гигантът на социалните медии дебютира с преработено Facebook приложение, наречено FB5.

Обновяването поставя частни групи на преден план и център в приложението, което главният изпълнителен директор Зукърбърг заяви, че бързо се превръща в една от най-популярните му функции, с повече от 400 милиона членове на Facebook групи.

Новият дизайн на Facebook стана по-модерен и свеж, според Зукърбърг, с кръгъл лого вместо с квадрат, както и с премахването на синята лента в горната част, за да се направи място за повече бяло пространство на страницата.

Компанията също дебютира големи редакции на Messenger и Instagram приложенията, като дава нови актуализации на дългоочаквани функции като Facebook Dating, който вече има опция Secret Crush. Потребителите могат да избират до девет приятели, които се интересуват от запознанства.

Преработеният сайт на Facebook ще стане достъпен в новия си вид за потребителите през следващите няколко месеца./19min.bg

Start typing and press Enter to search