Фантастичен Mercedes-Benz CLS комби

За да не издребнява съвсем, Mercedes-Benz нарича колата CLS Concept Shooting Brake, но петте врати издават гигантския авантюрист като комби. Автомобилът е достатъчно голям, за да може концерн като Daimler да вложи в него всичките си модерни и полезни идеи. Главно по отношение на лукса.

Диодните фарове включват пет режима на работа: за града, за магистралата, за мъгла, за завои и за промяна на лентата. Безкрайното предно стъкло вече ни е познато от Fascination, показан през 2008 като прототип на E-class. И от C3 на Citroen, де! Тук то пак достига до задния капак, но този път акцентът е върху интериора. И този път прототипът е за новия CLS. Комби феновете в офиса нямат нищо против Mercedes да продължи с тези разкошни концепции…

Влизайки в интериора не ти се иска да откъснеш поглед. Четирите седалки са напълно самостоятелни. Мястото на водача е прегледно и светло. Ето кола, на която не би й вървяла тъмна кожа. Воланът има повече възможности за контрол от централната конзола. Аналоговият часовник с емблемата на Mercedes-Benz великолепно е наместен между вентилационните отвори. Shooting Brake не е кола за мутри, а за хора със стил.

На задните седалки идилията е почти идентична, но изчистеният дизайн ще отстъпи място на високотехнологични екрани и развлекателни системи, когато дебютира в серийния CLS.

Гнездата за лаптопи в багажника са четири, което ни хвърли в тих екстаз, значи можем да се помолим на продуцентите да ни я купят като служебна. Силен довод в тази насока е икономичният V6 от съвсем ново поколение, който Mercedes щедро форсира до 306 турбо коня. Ако от това зависи живота ни, ще се откажем от Maybach килимчетата на пода, само защото понякога в Европа вали пепел и ще ги изцапаме…

Start typing and press Enter to search