ФИЛИП АВРАМОВ В „ИЗВЪН ИГРАТА“ ПО БНТ1 –  ЗА ЛЮБОВТА И ЗА ВЪЗВИСЯВАНЕТО

Гост в „Извън играта“ тази седмица ще бъде обичният актьор Филип Аврамов. Предаването с негово участие ще се излъчи в събота, 23 февруари, от 18:00 ч. по БНТ1. Отново по БНТ1, но на 3 март, неделя, от 20:30 ч. зрителите на обществената медия ще имат възможност да си припомнят забележителното му превъплъщение в образа на Димитър Общи във „Възвишение“ (2017 г., режисьор Виктор Божинов, по романа на Милен Русков), когато ще се състои премиерата на филма в национален ефир.

Филип Аврамов е познат на зрителите още от филмите „Писмо до Америка“ (2001), „Опашката на дявола“ (2001), „Калабуш“ (2002), „Патриархат“ (2005), „Шивачки“ (2007), „Тилт“ (2011), както и от редица телевизионни сериали. Незабравими са ролите му в кино и телевизионните продукции „Бартер“(2015), „Летовници“ (2016) и „Моля те Нептуне“ (2017), част от които са реализирани от и с участието на Българската национална телевизия. За филмите „Номер 1“ и „Кецове“  Филип Аврамов получава наградата „Златна роза“ за най-добър актьор през 2011 г.

Талантът му за театралната сцена изгрява в пиесата „Шапката на клоуна“ в театър „Сълза и смях“ през 1997-ма, годината в която завършва НАТФИЗ в класа на проф. Енчо Халачев. Участва в десетки представления в Малък градски театър „Зад канала“ и в Народния театър „Иван Вазов“. В репертоара му влизат заглавия като: „Предградие“, „Нощта на рокендрола“, „Дванадесета нощ“, „Плажът“, „Завинаги и още един“, „Амок“, „БГ Рок“ и други. Забележителни са изявите му в спектаклите „Охранители“ и „Ритъм енд блус 1 и 2“. През 2007 г. е номиниран за „Аскеер“ за ролята си в „Дон Жуан“ по Жан-Батист Молиер, сценична версия и постановка Александър Морфов. През 2010 г. наградата е вече в ръцете му, но за поддържаща мъжка роля в „Дама пика“ по А. С. Пушкин. Не закъснява и наградата „Икар“ (2017) за водеща мъжка роля в „Ничия земя“ (заедно с Валери Йорданов).

В студиото на „Извън играта освен за ролите му в киното и театъра, с водещата Люба Пашова ще разговарят още за свободата днес, за децата и света, в който искаме да отрастват, за различните измерения на любовта.

Гледайте „Извън играта“ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1 и

от 22:00 ч. по БНТ3.

Start typing and press Enter to search