G-class с десен волан

 G-class се върна на Острова. Великобритания ликува!

Mercedes-Benz върна версията с десен волан в обръщение 10 години, след като във Великобритания вече не можеше да се купи динозавърът. G-class отказа да умре и в момента е най-старият модел в гамата на Mercedes.

Вече се чества 30-тата годишнина, напук на грозния, дебел и непохватен GL. Джеръми Кларксън може да преразгледа вижданията си за Range Rover като най-добрата кола, а феновете на буквата G отварят отлежалото шампанско.

Предлагат се 3 версии. Две са стандартни за модела – дизеловият G 350 CDI с 221 к.с. и разход от 11 л/100 км играе ролята на икономично предложение. Епохалният G 55 AMG пък е звездата в гамата. Неговият ненормален двигател с 500 к.с. предлага ускорение до 100 км/ч за 5.5 секунди. Третата версия е малко неясна – G 300 CDI Professional, значително по-евтина, с по-малко лукс и насочена към бизнеса в труднодостъпни райони.

Двете “любителски” версии са с автоматичен климатик, автоматична скоростна кутия, понижаващи предавки, биксенонови фарове, седалки с отопление и памет, системата Comand, камера за паркиране на заден ход и серийна аудио система Harman Kardon.

Start typing and press Enter to search