Габрово осъмна с жандармерия. Напрежение!

Габрово осъмна под засилено полицейско присъствие след снощната ескалация на напрежението.

Сили на жандармерията и на областната дирекция на вътрешните работи в Ловеч дойдоха в Габрово, за да охраняват обществения ред. Стотици хора излязоха на спонтанен протест, организиран в социалните мрежи. Хората излязоха, за да изразят възмущението си от нападението и побоя на служител в магазин от трима мъже от ромски произход.

Стотици хора излязоха на спонтанен протест, организиран в социалните мрежи. Хората излязоха, за да изразят възмущението си от нападението и побоя на служител в магазин от трима мъже от ромски произход.

Въпросните нападатели са криминално проявени. Първоначално те бяха арестувани за 24 часа, после ги освободиха, но в сряда полицията отново ги задържа. Гневът на хората прерасна в размирици. Първоначално те се опитаха да разбият вратите на следствието в града с обвинението, че полицията пази престъпниците. Протестиращите счупиха прозорците на следствената служба.

Прозорчи и предмети се чупиха и в кварталите „Шиваров мост“ и „Бичкиня“, откъдето се предполага, че са нападателите. Късно вечерта напрежението беше овладяно. Полицията на отрича, че може да е имало провокатори.

Тази сутрин обаче полицейското присъствие остава засилено. За днес се подготвя нов протест. Хората се организират в социалните мрежи, но това не пречи на политически представители да се възползват от ситуацията.

 Рени Никифорова

Четете още в: https://debati.bg/sled-eskalatsiata-na-naprezhenieto-gabrovo-osamna-s-zhandarmeria/

Start typing and press Enter to search