Галерия „Сезони“ ви кани на „НА ТАВАНА НА ДАРИ“

„НА ТАВАНА НА ДАРИ“ НА ДРАГАН МИЛЕВ – ДАРИ

02 МАРТ – 16 МАРТ 2020

ОТКРИВАНЕ 02 МАРТ ОТ 18:00 ч.

Галерия „Сезони“ има удоволствието да представи вълнуващото и уютно изкуство на Драган Милев, по известен като Дари.
Дари освен талантлив и нежен живописец е изкушен и от музиката, нещо повече сам прекрасно музицира и на измислени от него инструменти.
Тази му дарба прозира и през много от обектите, които той анализира в изложбата си, която предлагаме на вашето внимание.
Деликатен мистицизъм се прокрадва през всички негови произведения, независимо от материала, с който Дари се изразява.
Убедени сме, че съпреживяването „на тавана на Дари“ ще бъде многопластово духовно събитие.

“Какво е изкуството, ако  не мистериозния начин, по който душата на твореца общува? То е прекия път за предаване на посланията на сърцето. Драган Милев или Дари, както ние всички го познаваме, успява красиво и тържествено да пресъздава
изящния си свят
, с различни форми на изкуството, вече много години. Неговите картини носят топлината на миналото и свежестта на бъдещето по всички краища на света. Скулптурите му напомнят , че живота може да бъде истински шедьовър когато се осмелиш да Го виждаш с широко отворени очи. Музиката е неделима част от творенията му. Хората на неговите пърформанси са не просто публика, светлината от сцената ги насърчава да се осмелят и да стават участници в един ритуал, в който Живота се празнува Тук и Сега. Не веднъж съм била свидетел на това Чудо. Накрая всички присъстващи сме новиосвежени и заредени с вдъхновение и смелост. Неговото място – Тавана не е просто дом, галерия, музикално студио или ателие, то е храм в който кръжеца от любимите му хора са винаги добре дошли, а Бог си е направил обител там за вечни времена. Да пътешестваш с Дари по света само по себе си е произведение на изкуството. Само минути след като е отворил багажника на буса , наоколо вече има прекрасен бивак. Магично пространство, където можеш да поседнеш край огъня или да свириш, да танцуваш, рисуваш, пишеш…, да се нахраниш. Попитал ученикът как да познае кой е суфи, а учителя отговорил: ” Лесно ще познаете кой е суфи, той винаги прави атмосфера около себе си.” Негово Величество Животът го е срещнал с Натали, прекрасна жена, негова муза и покровителка на искрящите им синове Батбаян и Севар. Децата растат сред изкуството, часовете по йога и философията, и уменията на самураите. Каквото и да се каже за приятеля, мъжа – джентълмен, ще е тясно. Ако имате късмета да сте сред приятелите му, знаете какво искам да кажа. Едно голямо Благодаря на Живота, че е дал такова съкровище, скътано в крехката кожа на смъртен Човек! Благодарим, Дари, че си товакоето Си! Най-големият ти шедьовър за мен Е целия ти Път, с всички малки и големи събития в него!”

Надежда Миразчийска Тодорова

Start typing and press Enter to search