Галина Иванова: … аз съм ЗА сделката със самолетите. Купувайте ги, докато е време и после …

Галина ИвановаСедя и се чудя. Повече се чудя, отколкото седя. Значи и покрай дебата за F-16 нечия депутатска уста избълва, че видите ли, тез пари можело да се „дадат“ за демография, вместо за самолети. Пълна демагогия.

Уай?!? Бикоуз, толкова месеци МАЙКИТЕ на деца с увреждания висяха под прозорците на властта, за да ги чуе същата тази власт. Е, накрая ги чу, ама дали ги и видя? Майките и децата. За тях ми е мисълта. Не за друго, а защото 30 години същата тази държава, която припознаваме и, като Родина неуморно бездейства, за да отъняваме все повече откъм бъдещност.

Колко българчета проплакват в чужбина и колко у нас?

Колко напъни сътвори държавата, за да набележи и реализира мерки в услуга на майки, деца, многодетни семейства? Колко пъти и с по колко бяха актуализирани различните социални помощи – майчинство, детски, помощи за първо, второ и т.н. дете и т.н.?!? Колко общини взеха мерки и увеличиха, адекватно на действителността помощите за раждане на дете? Коя власт се осмели да ревизира нормативната уредба, за да сведе до минимум злоупотребите с помощи от страна на „наглите цигани“? Коя власт дръзна да пребори проблема с малолетните майки?!? Отново „цигански“. Коя власт подпомогна адекватно детските и родилните отделения, болници, детските заведения, училища, лечението на деца (не иде реч за „кръпка“ на парче)? Коя власт успя да защити от своеволията и дискриминацията на работодателите и институциите българските майки? 


Тъй, че НЕуважаеми, „загрижени“ управляващи, аз съм ЗА сделката със самолетите. Купувайте ги, докато е време и после ги яхвайте, и отлитайте, колкото се може по-надалеч от Територията. Демографията не ще я оправите, ама ни писна да оправяте нас! Щото на туй му се вика „ялова работа“ – ни деца, ни бъдеще…

*

Галина Иванова е талантлив журналист и фотограф. Текстът е от фейсбук.

Start typing and press Enter to search