Георги Гергов може да очаква яка мъст от “Влахинката”

НОВИНИ Георги Гергов може да очаква яка мъст от "Влахинката"

Корнелия Нинова мина покрай устава на БСП като Бойко Борисов с джипката край Мизия. Не си “внесе” оставката пред конгреса, но никой от “вътрешната опозиция” не скочи да я обвини, че нарушава устава.

Гергов и останалите видяха смазващото предимство, което имаше в залата лидерката. “Как ще скочи на микрофона, щяха да го набият…”, заяви делегат.
Нинова смачка “опозицията” с кметски номинации – “Досега вие работихте за нас, сега ние ще работим за вас да станете кметове”, избухна от трибуната лидерката.
Кирил Добрев и Драгомир Стойнев явно си бяха свършили работата перфектно по региони. Постановката-“диверсия” на Асен Дебелия с трейсетина роми да скандират “Киро, Киро” беше смешка. Охраната на “Позитано”20 бързо ги разкара.
Георги Гергов може да очаква яка мъст от “Влахинката”, Кирил Добрев и Р.Овч. и в бизнеса – ще го “подредят” чрез Вальо Златев и пред Бойко Борисов, отсече източник от “Позитано”20.
Гергов се надява, че след катастрофална загуба на местните избори ще може да намачка на 50 конгрес Нинова. Напразно, изтърваха я при подадена оставка, на друга да не се надяват.
Кирил Добрев се оказа по-корав апаратчик от Димитър Дъбов – събра подкрепата по региони и лъснаха “крепостите” на Георги Гергов – Пловдив и Варна.
И Варна, която знаково не подкрепи Нинова преди конгреса, ще изостави Гергов. Борислав Гуцанов ще “изманеврира”, а и “ниновистите” има какво да му вземат и какво да му предложат.
Варненската група беше от 34 делегати. Красимир Янков имаше 8, Борислав Гуцанов – 6, а Иван Иванов – 20. Янков и Гуцанов играха заедно, твърди информиран “позитанец” от кръга на Асен Дебелия.
Иванов за пореден път е консолидирал подкрепата за Нинова. Гуцанов отрече да е инструктирал делегатите от своята “квота” да гласуват срещу лидерката, но източници от обкръжението на Кирил Добрев казват друго.
“Гуцанов ще го наредят хората на Нинова, защото не я подкрепи за конгреса, но преди изборите няма да има резки движения, ще го сменят на конференция преди 50 конгрес”, заяви източник от “Позитано”20.
Всъщност тогава на Гуцанов му изтича мандата по устав – ще заформи десет години като лидер на ГС на БСП-Варна. “Боби е запразнил в навечерието на рождения си ден”, коментира делегат от Варна.
Играта на Корнелия Нинова по региони ще е предсказуема – избираемите позиции за общински съветници и кметове ще са за тези, които я подкрепиха на конгреса.
Лидерката ще даде пълен картбланш на Кирил Добрев и Иван Иванов да интервенират във Варна, това ще е реакцията за липсата на подкрепа от морската столица, а не бърза смяна на Борислав Гуцанов.
Такава ще е схемата и по другите “герговистки” региони. “Вътрешната опозиция” приключи. Корнелия Нинова и Кирил Добрев (с подкрепата на приятели на големия Николай Добрев като Красимир Премянов) овладяха партията.
След прекия избор на Корнелия Нинова на 50 конгрес в Националния съвет няма да има нито един от сегашните “опозиционери”. Кирил Добрев вероятно ще “обзаведе” лидерката с лоялна “опозиция” за пунт и пластика.
След победата над “бойковистите” в БСП идва по-трудното – победа срещу ГЕРБ на парламентарните избори, защото на местните няма как да стане със “саботираща вътрешна опозиция”.
bgsniper.com

Още теми...