Георги Харизанов: Във високомерието на Слави Трифонов има политически сексапил

Във високомерието на Слави Трифонов има политически сексапил, но не съм сигурен в дългосрочен план дали води до успех. Изобщо не съм сигурен, че е очарователно за т.нар. партии на протеста и за подозираната в евентуална подкрепа БСП, която трябва да обясни защо подкрепя това правителство от американски възпитаници, без да иска нищо. Трифонов казва, че не иска коалиции, предлагам правителство и го подкрепяйте, ако щете”. Това заяви пред БНР анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Харесаха ми десните приоритети, предложени от Слави Трифонов – приватизацията на ББР, концесиониране на инфраструктурни проекти и развитието им от частни инвеститори с частен капитал”, обяви той.

Анализаторът даде висока оценка на номинациите на ИТН за премиер – Николай Василев и за министър на икономиката – Любомир Дацов:

“Има огромен брой непознати за българското общество хора, да – с внушителни сивита, дипломи, специализации и чужди езици, но не съм сигурен, че са с внушителни познания за българската действителност, с внушителни контакти в България и с внушително уважение в професионалните сфери тук, което е важно”, каза той за останалите предложени министри.

Според Харизанов цялата история прилича на “тролене на политическата система от ИТН” и допусна “да продължат да я тролят с още едни избори”.  

Анализаторът коментира и изборният резултат на ГЕРБ, като заяви, че партията продължава да е водеща политическа сила:

Срив в подкрепата за ГЕРБ не се случи, отливът е факт. Не виждам някой, който да е големият печеливш от този отлив”.

По думите му никой в ГЕРБ не е притеснен от хипотезата да са опозиция.

ГЕРБ продължава да е силен лидерски проект, още не е системна политическа партия“, заяви Харизанов и добави, че не вижда фигура, която “да го победи на конгрес за избор на председател”.

Интервюто на Петър Волгин с Георги Харизанов в предаването “12+3” можете да чуете от звуковия файл. 

Start typing and press Enter to search