снимка 24 часа

Георги Милков: 

Освен репортаж какво се случва на терен в Либия, в този линк има и интервю с шефа на либийската брегова охрана полк. Рида бен Иса, който говори изумително добър български. За това са допринесли два основни фактора – завършил е военно училище в България и е женен за българка.

Полковникът има двама сина, единият от които се прочу у нас с участието си в реалити формата “Х Фактор” през 2015 г. Спомням си, че тогава момчето направи фурор с едно рап изпълнение на български, английски и арабски, но не знаех кой е баща му.

Всъщност полковник Бен Иса е голяма работа в Либия и само миналата година хората под негово командване са спасили повече от 30 хил. мигранти в Средиземно море. Разказа удивителни неща за мощните трафикантски организации, които прекарват хора през Сахара към Европа и за подозрителната им връзка с някои уж правозащитни организации.

Потвърди всичките ми лоши предчувствия за процесите, които текат в Либия и обясни защо много либийци се отнасят с подозрение към Халифа Хафтар. Аз съм военен, но не искам военна диктатура в Либия, каза ми той. По-искрен и категоричен коментар не бях чувал.

- РЕКЛАМА -