ГЕРБ-Бургас към МВР: Арестувахте ли домоуправител, който събира подписи за улично осветление?

Задържан ли е възрастен домоуправител на блок в ж.к. „Славейков”, който е събирал подписи за ново улично осветление в района на сградата?

Разпитван ли е същият човек, в продължение на 4 часа, за търговия на гласове в бургаската полиция?

Всички граждански инициативи в Бургаска област ли са предмет на разследване за търговия на гласове?

Това са въпроси на ГЕРБ-Бургас към Областната дирекция на полицията и към ръководството на МВР.

В позицията на партията се казва още:

Настояваме да се изясни случая с домоуправителя от ж.к. „Славейков”, за да знаят гражданите какви рискове поемат докато са инициатори на реално позволени от законите дейности като:

Организиране на подписки за подмяна на улично осветление и контейнери са смет, за озеленяване, за инициативи за реконструкция или изграждане на детски площадки и зони за отдих, за поставяне на ограничители на скоростта по улиците и т.н.

Под заплаха ли са инициаторите на сдруженията за саниране на блокове, които освен, че събират имена и подписи правят и събрания на етажната собственост?

Призоваваме активните граждани в областта да преустановят всички инициативи докато не приключат изборите на 11 юли, защото е на лице риск от задържане под стража и разпити в полицията.

От брифинга на Окръжна прокуратура и на ОДМВР-Бургас стана ясно, че има задържани 24 лица, които опитват да влияят на вота на гражданите.

Възрастният домоуправител един от тези 24 души ли е?

На същата пресконференция информираха, че са издадени 712 предупредителни протоколи от полицията.

Start typing and press Enter to search