ГЕРБ и БСП в нов спор за машинното гласуване (видео)

Не мисля, че сме сбъркали с предложението да отпадне машинното гласуване, защото по време на европейските избори бяха отчетени доста сериозни проблеми, свързани с гласуването на тези машини. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

,,Не мога да се съглася, че машините са били скъпо удоволствие, тъй като парите не трябва да бъдат проблем за държавата, така че финансовите аргументи не са били довод за премахването на машинното гласуване“, допълни още Ненков.

По думите му комбинацията между двата варианта да се гласува и машинно, и с хартиена бюлетина на предстоящите местни избори ще бъде пагубно.

,,ЦИК пусна обществена поръчка в последния възможен момент, което оскъпи наема на машините. Освен това машинното гласувана е начин да бъде решен проблемът с недействителните бюлетини“, обясни по темата зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов.

,,Нека от ГЕРБ да обяснят каква е разликата между избора за кмет и избора на президент? И двата избора са изцяло мажоритарни, като и на двете е възможно да има втори тур между двамата участници“, посочи още Проданов.

,,Проблемът е в това, че когато партиите губят, започват да търсят всякакво оправдание, а изборният процес вместо да се облекчава, той става все по-сложен“, отбеляза в допълнение Александър Ненков./НОВИНИ БГ

Start typing and press Enter to search