ГЕРБ и СДС отново с открити приемни в Бургас и региона

„Кампанията върви добре, въпреки националната нервност. В Бургас както винаги има доста добър тон между политическите сили. Това ми дава и кураж, утре, да се обърна към водачите на листи и към кандидатите, които имат реални възможности да станат депутати от Бургас. Да им кажа и да им припомня важните приоритети за региона, по които можем да работим заедно“ – това заяви водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Любен Дилов по време на старта на традиционната открита приемна за граждани и заинтересовани лица. На събитието присъстваха останалите кандидатите за народни представители, общински съветници, симпатизанти.

Дилов коментира още, че искрено се надява да се състави правителство след изборите. „Това, което имаме в момента, не е добър вариант за никого. Има много действия, който сегашното правителство иска да предприеме, но те са немислими без парламент. България преди всичко е парламентарна република“, добави той.

„Предстоят само хубави неща за региона при осъществяване на нашата управленска програма. Залагаме много на по-доброто здравеопазване. Изграждането на Детска университетска болница е една от целите ни. Акцент в програмата ни попада и върху туризма, а за да се развива той, предвиждаме четирилентовите пътища в областта. До края на мандат на ГЕРБ, на национално ниво, ще работим за средна работна заплата от 2000 лв., както и за повишаване размера на пенсиите. Както винаги, кампанията ни е близо до хората и искаме да чуем техните идеи и въпроси.“ – бяха думите на Деница Николова, представител от листата на ГЕРБ-СДС.

Димитър Бойчев посочи, че служебното правителство е влязло в ролята на разследващ орган и саботира работата по отсечката на АМ „Тракия“. Той припомни, че десетки хиляди шофьори ще продължават да попадат в задръстване заради изкуствено удължения ремонт на АМ „Тракия“. Вместо в края на юни ремонтът ще продължи най-рано до края на юли. „Призовавам новите управляващи да преразгледат действията си и да търсят вариант да отложат ремонта за есента. Ситуацията ще се отрази тежко за българските граждани и бизнеса, всичко това се случва в активен летен сезон“, коментира той.

„Ще настояваме и ще работим Бургаска област да стане част от българските региони, които ще получат финансиране по “Зелената сделка”. Това ще доведе нуждата от трансформация на икономиката в района. Повече „зелена“ енергия, намаляване на емисиите от парниковите газове. Концентрация на нови и модерни предприятия, на такива инвестиции в нашия регион. Сред приоритетите ни остават санирането със 100% безвъзмездна подкрепа, изграждане на нови индустриални зони, привличане на университети в града“ – каза Жечо Станков.
Откритата приемна се намира до едно от емблематичните места в града – Часовника. Всеки ден, в рамките на предизборната кампания, от 17.00 ч. до 19.30 ч., гражданите ще могат да се срещнат с кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ-СДС. Жителите на Бургас и региона ще могат да разберат какви са националните приоритети на партията, както и да се запознаят с акцентите на регионалната програма.

Start typing and press Enter to search