ГЕРБ-СДС напусна пленарната зала

Групата на ГЕРБ – СДС напусна пленарната зала в Народното събрание след гласуването на комисията, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември миналата година. 

Първоначално за членове на комисията бяха предложени Младен Маринов и Тома Биков от ГЕРБ. По предложение на БСП обаче кандидатурата на Маринов беше гласувана отделно от всички останали и отхвърлена от пленарната зала.

След това Тома Биков обяви от парламентарната трибуна, че няма да участва в тази комисия и си направи отвод. 

След това депутатите от ГЕРБ-СДС напуснаха залата.

ГЕРБ: Новите варвари в 46-ото Народно събрание пак достигнаха дъното 

                                     

“600 000 български граждани, представлявани от 63 депутати на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, бяха лишени от представителство в парламентарна комисия. Това е грубо нарушение на конституцията и правилника. До този момент никой никога не си е позволявал да гласува против волята на ПГ за персонален състав. Случващото се в парламента днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46 Народно събрание”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента, съобщи БГНЕС.

“Това се казва болшевизъм”, добави Томислав Дончев.

Start typing and press Enter to search