Стоян Николов-Торлака е в стихията си! И предизвиква читателите с четвърта част на поредицата „Северозападен романь“. В „Херакъл от Диви дол“ писателят отново разказва история, за която се чудиш, наистина ли е описана в книга… Комично абсурдна и северозападно брутална.

Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на новия роман на Торлака. Данчо мининката Муфтечка ни води от Стимифлавово до Пасау и от Острòв до Крит. Книга за порастването, за изправянето срещу авторитетите, за любовта, за търсенето на собствените граници.

- РЕКЛАМА -

Как един съвременен непокòрен Херакъл ще повтори подвизите на древногръцкия герой на сцената на Северозапада? Писателят кани читателите си на поредното пътешествие, което трудно може да бъде вкарано в познатите литературни рамки.

Художник на корицата и илюстрациите е Гергана Грънчарова, а в края на книгата, както и в предишните части от поредицата отново има северозападен речник – обновен и допълнен.


„Херакъл от Диви дол“ е четвърта книга в поредицата „Северозападен романь“, „Автономията????“, „Май ше ни бъде…“. Стоян Николов-Торлака е автор и на историческия роман в две части „Иваил цар“.

- РЕКЛАМА -