Храната вкъщи: Приготвяне и съхранение на яйца

Яйцата са неизменна част от родната трапеза и това роди желание в нас да споделим интересни хрумвания за тяхното съхранение и съответно приготвяне. Има  готварски сайтове, които предлага най-различни рецепти с яйца.

А ето и какво можем да предложим и ние, като любопитна информация за яцата:

– Яйцата от кокошка се варят около четири минути, а при положение, че искате да бъдат твърдо сварени то трябва да отделите поне още четири. Наблюдвайте процеса. 8 минути е максималното време, за да бъде яйцето непреварено. При преварените яйца външната част на жълтъка променя цвета си и има твърдения, че не е полезна  тази част от яцето.

– Винаги съхранявайте яйцата на тъмно и студено. Това е сигурен начин да ги запазите годни за консумация. Винаги мийте яйцата, за да се предпазите от нежелани инфекции и стомашно-чревни разстройства.

– Яйцата от патица или гъска съдъжат микроби и не е уместно да бъдат използвани при направата на десерти. Варенето им изисква около петнадесет минути.

– Измиването на яйцата може да стане посредством използване на сапун и мека четка.

– Не яжте повече от 3-4 варени яйца дневно.

– Лесното обелване на яйцата е постижимо, ако ги оставите за десетина минути в студена вода.

Горещо ви препоръчваме да видите нашите рецепти. Има и такива с яйца като омлети, десерти, пуншове и много други. Насладете се на разнообразието в сайта ни и бъдете щастливи.

Start typing and press Enter to search