Христо Стоянов: ЦИНИЗЪМ Е НЕ ПСУВНЯТА, ЦИНИЧНО Е ДА НЕ НАПСУВАШ МЕДИИТЕ

Следя новините. Нищо засега за Вицепрезидента Тодор Кавалджиев. Дори в анонсите – може пък и да съобщят за смъртта му. Може да съобщят и за смъртта на великия Стоян Цанев. А само преди седмица гърмяха за смъртта на Иван Ласкин. Защо пиел, по колко пиел, каква точно цироза хванал…

Тодор Кавалджиев беше честен човек, най-честния човек, когото познавах. Лежал е като политически затворник в Пазарджик, Плевен, Ловеч, Белене… Живял е за България, не за черния си дроб. Стоян Цанев има картини в световните колекции, изумителен график и живописец. Оставил следа в съвременното ни изкуство. Но за това е необходимо да има и интелигентна журналистика.

Някой трябва да знае българската история, или история на изкуството. А не алкохола, с който се е наливал Ласкин. Бяхме приятели с него, леко да му е небето. Отиде си един човек, който не позволи заради влечението си към алкохола да се развие един актьор. Бог да го прости, но Ласкин си отиде като убиецът на един актьор… Защото участията в няколко филма все още не значи гениалност, но пък участието в запои е вече повод за из-вестност.

Докато участието в историята на България е нещо маловажно, според медиите. Все пак Тодор Кавалджиев бе вторият свободно избран Вицепрезидент на България и първият, който изкара цял мандат (Блага Димитрова напусна президентството и остави Желю Желев сам да опъва каиша две години и половина)… Та, нещо към медиите. Цинично е, не да напсуваш, а да не ви напсува някой е цинично вече. Защото показвате липса на ценностна система и на грамотност. Пардон, вие не я показвате, вие демонстрирате неграмотност.

Ами, толкоз…

*фейсбук

Start typing and press Enter to search