Христо Стоянов: МИНА ЛИ ВИ ТРЕТИ МАРТ?

АСПЕКТ Христо Стоянов: МИНА ЛИ ВИ ТРЕТИ МАРТ?

Мина ли истерията 3 март?

Освободихте ли се вече? Намятахте трибагреника като чаршаф след първа брачна нощ по раменете си, накарахте децата да рецитират “Аз съм българче”, като камерите “набиваха” най-много на циганчетата от първа група в детската градина, които сумтят Вазов.

Внушихте ли на децата си, че сте произлезли от роби? Защото утре ще отидат на училище и ще се чудят като как сме били под робство, след като такъв обществено-политически строй не сме имали…

Но вие обичате България – особено на трети март. Постилате на тази дата байряците под задниците си и си лягате по ливадите с нея. (Нищо чудно, че тя ражда такива уроди вече. Защото деца в алкохолен делириум не се правят, попитайте чичо доктор за това…) Ако обичахте България не е лошо първо да научите историята.

Защото историята не е с превръзка на очите – бъркате хуманитарните дисциплини. С превръзка на очите е Темида. И престанете с тази робска психика – моите предци не са били роби. Този обществено-политически строй сме го прескочили. Не сме имали държавност, били сме завладяни.

Което значи, че сме били под чуждо владичество…

 

*от фейсбук

Още теми...