Интимни: Защо хората правят секс? 15 вида секс мотиви

1. По задължение – секс по задължение най-често правят жените. Разбира се има я и обратната ситуация. Особено когато партньорът ѝ е с по-широки разбирания за удоволствия и предпочита мъже за интимни ласки. Тогава жената до него е по-скоро с представителна цел.

2. Заради внимание – секс заради получаване на внимание също е по-скоро похват на жените. Но и на мъжете не убягва това да се самозаблуждават в тази посока.

3. Заради страх от самота – и мъже, и жени правят секс с неподходящ партньор, за да потушат самотата. Има хора, които изпитват панически страх от самота, без да си дават сметка, че когато си с някого може да си по-сам, отколкото като си сам.

4. Секс за изгода – секс може да се прави за пари или всякакви облаги, не само материални.

5. За разнообразие – много хора правят секс само, за да си разнообразят ежедневието. Е, по-разнообразно ли ви стана?

6. За спорта – трупането на опит и „бройки“ е странна амбиция, но все пак има и такива хора.

7. От его – заради суетата да си доказват, че са голяма работа в леглото. Кой им е внушил обратното и те не знаят.

8. От съжаление – най-често жените се подават на манипулациите на нещастни мъже  (често умишлени, защото тактиката работи) и правят с тях секс от съжаление.

9. За утеха – когато са съкрушени, някои хора се „лекуват“ със секс.

10. От скука – най-лесното забавление. На пръв поглед, обаче. Не малко са случаите на разочарования, когато мотивацията за секс е била скуката.

11. Под въздействието на алкохол или наркотици – стимулантите причиняват неадекватност в мисли, желания и действия. Подтикват към интимност.

12. От адреналин – При екстремни изживявания, дори непланирани опасности, хората са склонни да смесят адреналина с възбуда и да правят секс.

13. За превъзмогване на болка – въодушевлението от секса е добро болкоуспокояващо средство.

14. За бебе – и мъже, и жени правят секс само и само, за да имат бебе.

15. От любов – толкова много обичаш някого, че искаш да го прегръщаш и целуваш. Изпитваш удоволствие, да доставиш удоволствие на любимия човек. Включително и сексуално.

Start typing and press Enter to search