Новата книга на журналистката беше представена пред колеги и приятели

Птицехора, крилати юнаци и исполини оживяха на премиерата на новата книга на журналистката Ирена Григорова „Прастари времена“. Събитието се състоя на 20 ноември в „Кино култура“ и събра десетки приятели, колеги и почитателите на авторката, позната от поредицата „Мистичната България“ в „Преди обед“ по bTV.

Книгата беше представена от управителя на издателство „Апостроф“ Виктория Бисерова, както и от журналиста Камен Лисички, който върна гостите в далечни епохи за герои с митична сила с откъс от книгата.

„Спокойно можем да кажем, че „Прастари времена“ е кулминацията на всички журналистически разследвания на Ирена Григорова до момента по темите за българската история и изобщо за историята на Балканите“, каза Виктория Бисерова. „Всъщност най-голямото постижение на авторката е, че по изключително увлекателен начин поставя на преден план едно маргинализирано до този момент знание – знание, което, както тя сама пише в книгата, стои в прашния ъгъл на историята. Е, вече не е такова!“

Ирена Григорова работи по „Прастари времена“ в продължение на две години, през които тръгва по следите на десетки митични истории и герои, водещи към едно категорично заключение: българите са наследници на онази божествена кръвна линия, за която се говори в Стария завет.

„Това изследване се оказа общо на изключително много хора, защото всеки знае по едно малко парченце от целия пъзел“, сподели журналистката. „Така заедно успяхме да подредим цялата картина и благодаря на всички, които ми помогнаха“.