Изборните книжа и машините за местния вот утре пристигнаха в Благоевград

При перфектна организация в рамките на четири часа изборните книжа и устройствата за машинно гласуване бяха доставени до секционните комисии в Благоевград, където утре се провеждат частични избори за кмет на общината.

Точно в 14 часа в сградата на Общината започна раздаването на изборните книжа, компютри и консумативи. Представителите на 140-те секционни комисии идваха по предварително уточнен график. Единственият проблем бяха високите температури, особено за по-възрастните хора:  

“Топличко е доста. Убийствено. Днес както е жълт код, това време хич не е подходящо, но няма как. Почти не издържаме вече”.

Екипите на комисиите бяха извозвани с автобуси и под полицейска охрана до секциите, където малко по-късно започна и доставката на машините за гласуване. В 120 секции вотът ще бъде изцяло машинен, като в 54 секции ще има по две устройства .

Как  ангажираните с произвеждането на изборите коментират промените в Изборния кодекс, които ще бъдат приложени в частичния вот за кмет на Благоевград:

“Сега ще е по-бързо вече с машинното гласуване. Няма да се брои, по нощите да се седи. Надявам се да се справят хората и да имаме добри резултати. Мен ме вълнува как ще гласуват по-възрастните хора. Дали ще се справят с машините. Ще е трудно сигурно. Може някои да не дойдат даже”.

 65 469 са имащите право на глас по актуализираните избирателни списъци в община  Благоевград.

Снимки: Кети Тренчева

Start typing and press Enter to search