Как да вземем максимално от колата си за скрап

Ако имате стар автомобил, който не ползвате и знаете че трябва да го предадете за скрап или в някоя автоморга е добре да обърнете внимание на съветите на опитните:

Първо: За стар автмобил, койот не върши работа не може да се очаква много пари. Идеята на автоморгите е да купя някой повреден автомобил и да го разпродават на части, като накрая да го предадат за скрап. За тази цел преценете състоянието на колата си. Може ли да се продаде на някого, който би имал желание да я поддържа и да я кара или не. Ако би могла да се продаде в някое село, може би е по-добре да направите така. Ако е ясно, че този автомобил не става за продан, а ще трябва да се остави в някоя автоморга или да се предаде за скрап, потърсете в онлайн информация за изкупуване на коли за скрап.

Второ: Преценете какви ценни неща има по автомобила ви. Може ли да разкачите нещо от него, което бихте могли и би ви се занимавало да го продавате отделно. Много части биха били полезни на ценител на същата марка автомобил и може да му свършат работа за неговата кола.

Като пример, ако акумолатора е запазен може да си го задържите. Ако гумите имат приличен грайфер и тях може да ги задържите заедно с джантите. Има и други неща които бихте могли да си запазите. Източете горивото от резервоара. То може да се ползва на друг автомобил.

Обиколете автоморгите около вас и съберете предложения за автомобила ви. Може да потърсите различни опции чрез интернет като автоморги, коли за скрап, изкупуване на коли и други.

Всеки град разполага със своите автоморги и пунктове за скрап, където може да предадете автомобила си.

Ако сте доволни от някоя фирма за изкупуване на коли за скрап, то препоръчайте ни я чрез редакционния ни имейл, за да я добавим в статията.

Start typing and press Enter to search