Jaguar XJ – мечта на колела

Наред с прочутите автомобили от поредицата за Джеймс Бонд, то и Jaguar XJ прави силно представяне в най-новата екранна реализация на приключенията на британския таен агент 007 – Skyfall.

Едно не може да се отрече за Jaguar XJ – той съчетава лукс, класа, аристократизъм и агресивност по наистина уникален начин. В последния филм с него се вози главата на британското разузнаване, но и самият Бонд не пропуска да се наслади на великолепието, което този уникален автомобил предоставя.

Jaguar XJ 2009+ е един от автомобилите, които ще ви разтърсят из основи. Успеха на модела не може да бъде отречен и днес той е познат именно с 6-тото си поколение. Колата (някак е неудобно да го наричате по този начин) е от изключително висок клас и предлага най-голям лукс и класа с типичен британски маниер.

Своя дебют Jaguar XJ 2009 прави на британското автомобилно изложение в галерията Saatchi в Лондон, където не друг, а самият Джей Лено презентира автомобила. Освен всичко останало около представянето, то от Jaguar подхождат доста модерно и дори излъчват презентацията на живо в собственият си уеб сайт.

Но в Jaguar XJ не всичко е визия, той предлага и страхотни удобства и голямо пространство за багаж. Естествено подобен автомобил не може да мине и без панорамен покрив, които да предостави страхотна гледка към нощното небе например.

Разхода на гориво на XJ също трябва да се вземе под внимание, като най-ниското с което може да се размините с 5 литровото чудовище е 11/100 извънградско шофиране. При градско може да достигнете 18 л./100 км.

Информационната система в автомобила е последен писък на технологиите, като позволява почти изцяло да се преконфигурира в зависимост от желанията на пътниците и водача. Всички данни се проектират в подходящ стил на LED дисплея пред водача и усещането напомня все едно играете някоя от игрите на Electronic Arts от поредицата Need for Speed.

По подобие на своите предшественици и този автомобил предлага къса и дълга база, а също така и множество „къстъм“ варианти за истинските ценители на марката Jaguar. Jaguar XJ си остава един автомобил-мечта за всеки, който може да си го позволи.

Start typing and press Enter to search