ПЪРВАТА ТАТУИРОВКА С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ С ПРЕДСТАВЯНЕ НА 18 МАЙ

ВИРТУАЛНАТА ГАЛЕРИЯ НА DRAWLY И ПЪРВАТА ТАТУИРОВКА С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ С ПРЕДСТАВЯНЕ НА 18 МАЙ

Посетителите се докосват до най-иновативните бизнес решения на AR Expo в София

Виртуалната галерия на популярната българска художничка Йоанна Викторова – Drawly ще бъде официално открита в рамките на първото у нас AR Expo. Изложението за Добавена реалност (Augmented Reality) ще се състои на 18 май 2019 г. в Гранд Хотел София от 12 до 18 ч.

В необикновената арт галерия се влиза чрез виртуален портал, който потребителят може да постави пред себе си чрез мобилно приложение. Когато порталът е отворен, прагът му се прекрачва физически и посетителят се озовава в помещение с творби на Drawly по стените. Точно като на истинска изложба, ценителите на изкуството могат да се приближат до всяка от картините и да я разгледат в детайл.

Освен „преносимата“ галерия, на първото изложение за Добавена реалност посетителите ще имат възможността да изпробват и приложения на компании от различни сфери на бизнеса. Тениски с AR игри, пъзел с Добавена реалност, рекламни пана с виртуални ефекти и други впечатляващи продукти ще бъдат достъпно напълно безплатно за хай-тек ентусиастите.

Друго ключово представяне в рамките на AR Expo е на първата у нас татуировка с Добавена реалност. При сканиране на татуировката с мобилно устройство, подобно на холограма над нея се появяват 3D обекти с допълнителна функционалност.

Пионерите не се изчерпват с тези творения. По време на изложението премиера ще направи и първият в света магазин само и единствено за продукти с Добавена реалност „Пандишпанда“. Официалното му отваряне пък ще бъде на 15 юни на „Г.С.Раковски“ 182 в столицата.

В изложителите се включва и най-голямата компания за захарни изделия у нас – „Престиж-96“, които освен с Добавена реалност към вафли „Ная“, ще зарадват присъстващите с AR към рекламните си пана и с възможност да вкусят някои от най-хитовите им продукти.

Организатор на събитието е Press Start – водещата агенция за игри и високи технологии в България, а основни медийни партньори са сп. „Мениджър“,Kaldata.com и Arx.bg.

Start typing and press Enter to search