Йорданка Фандъкова: 60 са подадените сигнали от гр. Нови Искър, с. Житен, с. Мировяне и 6 от кв. „Горна Баня“

НОВИНИ Йорданка Фандъкова: 60 са подадените сигнали от гр. Нови Искър, с. Житен,...
Източникфейсбук

❗ Започнахме изпускане на водни количества от р. Блато в район „Нови Искър“ с отваряне на дигата към полето. Целта е да намалим притока и да спрем наводняването на дворове и мазета.

❗ 60 са подадените сигнали от гр. Нови Искър, с. Житен, с. Мировяне и 6 от кв. „Горна Баня“. В отводняването им се включват всички екипи на аварийната дирекция на Столична община и екипи на Пожарната, които вече изградиха и над 100 нови диги в критични участъци.

За отварянето на дигата на р. Блато към земеделските земи имаме решение на „Напоителни системи“ и разговарях с министъра на земеделието.

❗ Между 25 и 34 литра на кв. м валежи са паднали в последните 24 часа на територията на Столична община по данни на Националния институт по метеорология и хидрология. Нивата на реките са повишени с около 50-60 см.

Наблюдават се нивата на всички язовири на територията на общината – яз. „Суходол“ и яз. „Мрамор“ преливат през преливниците, а останалите се изпускат контролирано.
❗ Остава затворен участъкът под моста при завод „Зебра“ в гр. Нови Искър, като автобуси №23 и №26 се движат по обходен маршрут.

❗ Със скъсени маршрути се движат и автобусите към с. Плана заради паднали дървета и клони по пътя след с. Железница.

Популярни

Още теми...