Как да изберете правилната фирма за почистване на килими

Изборът на добра фирма, която да почисти вашите килими е голяма отговорност. Не само че ще позволите да непознати да дойдат в дома ви, но също така ще оставите някой да чисти и да се грижи за много голяма инвестиция, каквато е килма. За да сте сигурни, че ще откриете най-добрите професионалисти за тази работа, може да прочетете следните съвети.

* Те лицензирани ли са? Дават ли гаранция?

При избор на фирма за почистване на килими, попитайте дали са лицензирани и какви гаранции за извършена работа дават. Много е важно компанията да ви ги даде − в случай на повреда или ако нещо друго не е наред, трябва да защитите себе си и вашите вещи.

* Достатъчно надеждни ли са?

Преди да позволите на някой да влезе в дома ви и да чисти вашите килими, направете кратко проучване. Фирмите с добра репутация, предлагащи качествени услуги, са регистрирани членове на „Българска асоциация почистване”, за тях няма да намерите отрицателни отзиви. Дори и да има случай на рекламации, те записват жалби и решенията по тях.

* Интернет не е най-надеждният източник за намиране на причините, които стоят в основата на репутацията на компанията, но може да бъде добра отправна точка. Търсете за рейтинг на компанията и за мнения на потребители. Вижте за някои тенденции в жалбите, които намерите. Не забравяйте също, че „от уста на уста” все още е един от най-добрите методи за намиране на надеждна фирма за пране на килими. Говорете с приятелите и семейството си и поискайте имената на тези, които те използват.

* Уверете се, че цената, която ви оферират е най-ниската цена за тази услуга и какво точно включва тя. Много фирми ще ви предложат по-ниска цена с намерението допълнително да „лепнат” напълно ненужни услуги. Бъдете ясни с избраната фирма и обяснете и посочете проблемните точки и всичко, което може да бъде петно. Поинтересувайте се и за други услуги, които предлагат. Ако обясните какви проблеми имате с вашите килими, както и какъв тип те са, нещата ще станат по-лесно. Като цяло, различните видове са берберски, с/без ресни, рехави, мъхести или стандартни килими. Има различни разновидности на всеки и имена за тях, но да знаете типа на вашия килим ще ви помогне да си гарантирате правилния метод за почистване.

* Попитайте дали служителите са лицензирани или сертифицирани. Почистването на килими е подобно на всяка друга търговия и има различни нива на сертифициране и обучение.

Start typing and press Enter to search