Как да си направим опушени фарове

Няма нужда да купувате специално произведени опушени фарове и стопове, за да постигнете желания ефект. С помощта на специален за целта декал, който ще се намира в добрите магазини за авточасти и тунинг, или чрез поръчка от интернет, може да придадете по-стилния и мистичен вид на своя автомобил.

1. Напръскайте фара обилно с пяна за почистване на стъкло. Продава се във формата на спрей и е между 5 и 10 лв. в зависимост от марката и количеството. Не се притеснявайте, че ще напръскате и част от колата.

2. Свалете предпазния филм от декала и обилно напръскайте с пяната лепкавата му страна.

3. Поставете го на фара.

4. Вземете гъба или увийте в кърпа малко трупче и започнете да изглаждате декала. Не прилагайте много натиск. Първо загладете равните повърхности, започвайки от средата и постепенно избутвайки въздуха към краищата.

5. Използвайте пистолет с горещ въздух или сешоар, за да нагреете декала по извивките на фара и да улесните прилягането му. Внимавайте да не го нагреете твърде много. След като се размекне достатъчно, просто издърпайте краищата декала с ръка, за да го заравните.

6. Отново напръскайте обилно с пяната и продължете със заравняването на декала с гъбата. Ако срещнете проблем, не се притеснявайте да повдигнете леко декала от съответната страна, за да си помогнете да го загладите.

7. След като декалът е добре изгладен по фара, вземете бръснарско или макетно ножче и внимателно го изрежете по формата на фара.

8. Бавно и внимателно свалете излишните парчета.

9. Отново пръскайте фара с пяната.

10. Нагрейте отново местата, където декалът се е повдигнал. След това избутайте излишния въздух с гъбата. Нормално е краищата да се повдигнат след свалянето на излишния декал, така че по този начин ще ги прилепите обратно към фара. Нагрявайте докато засъхне.

11. Когато засъхне, декалът ще се прилепи към фара. Оставете го 24 часа и прегледайте за нови разлепяния. Ако има, загладете ги с гъбата и сте готови.

Имайте предвид, че опушените фарове имат малко по-лошо разпръскване на светлината и осветяването нощем може да ви се стори недостатъчно.

Start typing and press Enter to search