Как се прави чеснова вода?

Лечебните свойства на чесъна са широко известни, но ако все пак искате да си ги припомните, вижте тази наша статия за това как чесънът да не вреди на стомаха ни.

За чесновата вода и начините за приготвянето й има доста рецепти. Но тази, която ще ви предложим е за предпочитане, тъй като се прави лесно, бързо, консумирате докато е прясна – с най-силни полезни качества. И към нея има една същетвена добавка – капки зехтин. Той сам по себе си е полезен, но в случая има още една роля – подпомага да се абсорбират някои мастноразтворими съединения в чесъна.

Рецепта за чеснова вода

2 скилики пресен чесън

3 резенчета лимон

3-4 капки зехтин

Нарязвате чесъна на малки части, лимонът на филийки и ги поставяне в съд от неръждаема стомана. Заливате с чаша топла вода. Добавяте капки зехтин. Престоява 15 минути. Прецеждате и пиете веднага.

Лимонът също подпомага съхраняването и усвояването на полезните съставки в чесъна.

Чесновата вода е много силна, затова се препоръчва да се пие 1 или 2 пъти в седмицата. Сутрин, 30 минути преди закуска, ориентировъчно, но не и задължително.

Водата, която пиете вкъщи е добре да бъде филтрирана. В търговската мрежа и онлайн магазините се предлагат достатъмно варианти на кани за филтриране на вода. Така пречистване водата от:

  • Седименти като ръжда, пясък, кал, полен
  • Хлор, хлороформ, и други органични хлорни съставки
  • Метали и тежки метали: желязо, олово, живак, мед, алуминий
  • Нефтохимикали
  • Феноли
  • Лекарства, включително хормони и антибиотици
  • Бактерии

Важно! Котсултирайте се с лекар, ако приемате лекарства за разреждане на кръвта или за високо кръвно.

Тази здравословна напитка има свойствата да разрежда кръвта и да понижава кръвното налягане.

Какво се очаква като ефект

Чесновата вода нормализира нивата на холестерол, понижава кръвното налягане, разрежда кръвта и е превенция за образуването на тромби. Повишава устойчивостта ви към инфекции, подобрява функциите на организма, намалява болките в ставите.

Чесънът е природния антибиотик!

Start typing and press Enter to search