Как ще работи новата тол система у нас

Изключваме факта, че всеки един гражданин е запознат с новата тол система, която предстои да бъде въведена в сила. Очаква се новите правила и закони да бъдат действащи от 1-ви Февруари 2020 година, но това все още не е потвърдено, поради причината, че крайният срок е посочен като март месец.

В тази статия ще се опитаме максимално нагледно да ви обясним как точно ще работи тол системата и какво трябва да знаете за нея, така че да се чувствате напълно информирани и да не се окажете изненадани в определен момент.

Преди обаче да продължим по същество, то ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че иновативния начин за таксуване на тол таксите е далеч по-справедлива форма, в сравнение с познатите ни на всички винетки.

Какво трябва да знаем за предстоящата тол система

Първото, което смятаме, че вълнува и касае гражданите в страната ни, е как ще работи самата система. Някой от вас вероятно са на мнение, че ще е необходимо да инвестират част от времето си, което никак не им се нрави, предвид това колко динамичен и интензивен е животът на съвременния човек.

Ние обаче ще опровергаем това и ще споделим, че за разлика от много от останалите държави няма да се налага да чакате на опашка пред пропускателни пунктове. Това, до голяма степен ще ви улесни.

За да протича плавно процесът по таксуване, то ще влязат в сила иновативни бордови устройства, които ще засичат изминатите километри в реално време.

Що се отнася до това за кои пътища ще важат новите правила, следва да посочим, че няма а обхващат всички в страната, а единствено транзитните, по които обикновено се движат тежкотоварните камиони.

Новите правила и условия ще бъдат валидни единствено за шофьорите на превозни средства, които са с общ товар над 3,5 тона.

За всички останали те няма да бъдат валидни. Ако сте шофьор на TIR, то смятаме, че написаното в тази статия ще успее да отговори на една не малка част от въпросите, които сте си задавали до този момент.

Какво ще представляват съвременните бордови устройства

За да бъдем колкото се може по-полезни на читателите и най-вече на хората, които ще бъдат пряко засегнати от въвеждането на тол системата, то ние смятаме да посочим някой от функциите на съвременните бордови устройства.

Ето какви са те (информацията, потвърдена до момента):

  • Точност, коректност и удобство при работа;
  • Правилно решение за регулярни и ежедневни пътувания;
  • Захранва се от запалката на автомобила, което не би създало предпоставка за затруднение при самата инсталация;
  • Българско меню;
  • 4 бутона, звукова и светлинна сигнализация;
  • До 3 часа автономна работа без захранване;
  • GPS позициониране – GPS, GLONASS и GALILEO ready;
  • В реално време се предават данните;
  • Дистанционно обновление на софтуер, функционални съобщения и др;
  • Bluetooth 4.0 функционалност за връзка с други устройства.

Ако искате да се запознаете още по-обстойно с новата тол система в България, посетете платформата, която ще реализира целия проект – TollPass.bg.

Start typing and press Enter to search