КАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ РАЗКРИВА ЗА БИЗНЕСА ТЪРГОВСКАТА СПОГОДБА С ЯПОНИЯ

КАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ РАЗКРИВА ЗА БИЗНЕСА ТЪРГОВСКАТА СПОГОДБА С ЯПОНИЯ – ТАЗИ СЕДМИЦА В ПРЕДАВАНЕТО „#EВРОПА“

В „#Eвропа“ тази неделя (24 февруари) – подробности за едно от стратегическите решения на Европейския парламент от края на 2018 – Търговското споразумение между ЕС и Япония. На фона на редица локални конфликти и все по-ясно очертаващи се зони на напрежение, Обединена Европа демонстрира нов механизъм за сътрудничество със стратегически партньори.  Договорът премахва близо 90% от митата върху износа на ЕС за Япония, а  това  спестява на европейските износители мита за около 1 млрд. евро на година.  Страната на изгряващото слънце ще признае специален статут на повече от 200 селскостопански продукти от Европа, а в товарооборота ще важат европейските стандарти. Ива Стойкова разказва какво се крие зад числата и бюрократичните формулировки.

Предаването ще разкаже и за още едно важно решение, което засяга много родители – решението на Европейската комисия да задължи компютърните гиганти да не рекламират като „безплатни” игри в мрежата, за които на практика се плаща. Почти 350 милиона са онлайн геймърите в Европа и за много от тях банкрута не е само икономическо понятие. Какво още включват мерките за безопасност в интернет пространството, които предстои да разглеждат евродепутатите, ще разкаже екипът на „#Eвропа“.

Един на всеки четирима млади европейци на възраст от 25 до 34 години все още живеят заедно с родителите си.  По данни на Евростат 73 процента зрели хора предпочитат  да остават при мама и татко.  И макар този дял да варира в зависимост от държавата, данните за българи и румънци не могат да ни ласкаят. На въпроса на „#Eвропа“ мамини синчета ли са днешните европейци  отговаря психологът Маргарита Бакрачева.

Тази седмица предаването отвежда зрителите до английски университет в Бристол – градът дарил света с артисти като Massive Attack, Tricky, Portishead и Banksy. Освен, че е първият град в Обединеното Кралство, който е бил обособен за колоездене, Бристол е известен и с Brewery Theatre – театърът, разположен в стара пивоварна.

У нас модерните пивоварни генерират значителен брой работни места и привличат много млади хора в бизнеса – историята с български адрес разказват Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Тази неделя в „#Eвропа“ гостува Мария Стоянова – един от основателите на Асоциацията на травъл блогърите в България. Самата тя напуска офисното всекидневие и се отдава на страстта да пътешества, което също може да бъде добър бизнес.

Най-интересното за Европа днес – гледайте в поредното издание на предаването „#Eвропа“ – всяка неделя, след обедните новини!

Start typing and press Enter to search