Какво е Плеймейт на годината (Playmate Of The Year)

„Плеймейт на годината“ (Playmate Of The Year) е конкурс, който едно от най-популярните мъжки списания в света „Плейбой“, организира ежегодно и който до ден днешен се радва на огромен интерес. Първата Плеймейтка на Съединените щати е избрана през 1954 година – година след основаване на изданието. Списък на носителките на титлата Мис Плеймейт на годината в САЩ.

През 1956 е избрана и първата победителка за изминалите 12 месеца, тоест „Плеймейт на годината“. Първоначалната идея на Хю Хефнър и екипът му е да направят конкурс наречен „Сладурчето на месеца“ (“Sweetheart of the Month”). Целта е кадрите на професионални модели и знаменитости в списание Playboy да бъдат разнообразени с такива на неизвестни момичета, които доброволно са изпратили снимките си в редакцията.

Да получиш подобно отличие никак не е малко. Според създателите на конкурса  – бивша Плеймейтка – няма. Девизът е „Веднъж Плеймейт – завинаги Плеймейт“. Once a Playmate, always a Playmate.

Първата българка избрана за Плеймейт е Борислава Христова – печели за месец април 2002.

В България най-често „Момиче на месеца“ стават открития на списанието чрез изпратени снимки на имейла на изданието или момичетата които не са стигнали до финала на „Плеймейт на годината“.

Продуцентска компания  „ДИ ЕС ДЖИ ПРАДЪКШЪНС“ ООД – фирмата продуцент и организатор на конкурса „Playmate Of The Year“ и издател на списание „Плейбой“, въвеждат още 5 категории –  Плейнет, Плейгърл, Плейстар, Плейбъни и Риплей.

Топ моделите на Плейбой имат възможността да подпишат договор с продуцентската компания за още една година.  „ДИ ЕС ДЖИ ПРАДЪКШЪНС“ ООД e собственост на бизнесменът Христо Сираков, популярен още с тв реалити „Милионер търси съпруга“, писателят и политик Любен Дилов син – влиятелна обществена личност продуцент на десетки медийни проекти и Борис Гълъбов – доказано име в организирането на големи спортни, корпоративни, частни и светски събития.

Записването за кастинг за Плеймейт 2020 изисква само попълването на онлайн формуляр, съдържаш задължителните:

  1. Име и фамилия

  2. Телефон за връзка

  3. Имейл

  4. Семейно положение

  5. Навършени години

  6. Височина

  7. Няколко думи за занимания и интереси

  8. Снимка по бански

  9. Снимка без грим

Формата за  участие е на уеб сайта на списанието https://playboy.bg/casting/

Start typing and press Enter to search