КЪРМЕНЕТО КАТО НАЧИН ЗА ОТСЛАБВАНЕ

БРЕМЕННОСТ И МАЙЧИНСТВОКЪРМЕНЕТО КАТО НАЧИН ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Доказано е, че майките които кърмят отслабват много по-бъзо и възвръщат предишната си форма. Така е защото кърменето стимулира по-бързото съкращаване на матката -съответно по-бързото й възстановяване.

Много жени докато кърмят не отслабват или дори качват килограми. Това е така защото се хранят с големи количества млечни продукти, боза и други храни, които да стимулират произвеждането на повече кърма или пък смятат че така майчиното им мляко става по-хранително, което е невярно. Нужно само да пиете билков чай за увеличаване на кърмата. За предпочитане е билков български чай за стимулиране на лактацията, а не гранулиран или таблетки. По този начин ще имате повече мляко за бебето, а и вие ще приемате повече течности, което също води до оотслабване.

Билковите чайове на Лактеса улесняват кърменето чрез стимулиране действието на пролактина, който е хормон отговорен за производството на майчина кърма. Също така, чайове Лактеса стимулират производството на хормона окситоцин, който е отговорен за слизането на кърма от млечните алвеоли до кърмачето по време на сукане. Билковите чайове Лактеса класик и Лактеса плюс стимулират сукателния рефлекс на кърмачето и придават приятен аромат на майчиното мляко.

Също така, чайовете подпомагат доброто храносмилане на кърмачето и неговата майка, и намаляват подуването и образуването на газове в храносмилателния тракт. Това четворно действие се получава благодарение на перфектно балансираните билкови формули с доказан ефект. Този български чай с приятен натурален вкус и аромат на български билки е препоръчван от консултанти по кърмене, акушерки и педиатри, а част от средствата се използват за организирането на безплатни курсове на теми: бременност, раждане, кърмене, грижи за недоносените бебета и др. от фондация “За майчино и детско здраве“. Чаят може да се намери онлайн или в някои аптеки. Също така и в аптеката на болница за женско здраве “Надежда”.

Не забравяйте и ходенето пеш. Разхождайте се с бебето, но не само до парка където да седнете на любимата си пейка. Ходенето подобрява обмяната на веществата.

Уницеф, Министерство на здравеопазването в България и Световната здравна организация, препоръчват през първите шест месеца бебетата да бъдат хранени само с майчина кърма.

Ако сте пропуснали:

Още теми...