Кметът на София: Няма да се плати и лев за некачествена работа по проектите

НОВИНИ Кметът на София: Няма да се плати и лев за некачествена работа...

Няма да приемем обект, на който има пропуски и некачествено изпълнение на проекта. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред bTV. “Няма да се плати нито лев. Предвидените санкции са 1,2 млн. лв. А на ден е 240 000 лв.

Връщаме и ще ги връщаме за качество. 300 дни по договор е срокът за приключване на ремонта на ул. “Граф Игнатиев. Има спиране заради климатичните условия. Когато се приключи ще се приеме само качествено изпълнение”, увери кметът на София. Тя припомни, че продължава разследванета на прокуратурата за виброизолационната подложка на трамвайните релси на “Графа”.

Убедена съм, че ще си свършат работата, заяви Фандъкова. Според нея проблемите идват от лоши проектантски решения и неподготвени строители. Некачествена работа компрометира големи проекти. Такъв е случаят на бул. “Владимир Вазов”. Добро изпълнение, но асфалтирани дънери на дървета компрометираха целия проект.

Това заслужава санкции и сериозно решение, коментира кметът. Вече са наложени глоби за наранени дървета. 100 000 лв. санкции има и за строителния надзор, защото нямали специалисти на място, каза Йорданка Фандъкова.

Редактор: Александра Никова

Прочети още на: https://stolica.bg/stolichna-obshtina/kmetat-na-sofiya-nyama-da-se-plati-i-lev-za-nekachestvena-rabota-po-proektite

Популярни

Още теми...