Полезни съвети на Румен Дунев за Вашата автоматична скоростна кутия

Какво не трябва да правите, ако колата ви е автоматик:

  1. Непревключвайте предавките надолу при спиране. Автоматичната кутия не е редно да се използва за спиране
  2. Не превключвайте предавките ръчно , чрез бутоните на волана или през лоста , това може да намали живота на вашата Автоматична кутия значително а при неправилна смяна и да я разруши изцяло.
  3. Когато закъсате в кал или преспа сняг , не прекалявайте с честите смени напред (D) , назад (R) защото маслото в скоростите може да прегрее а това ще увреди частите и пакетите в кутията. Изследване на Асоциацията на Сервизите за Ремонт на Автоматични кутии в Америка, показва , че 85% от дефектите на кутиите се дължат на прегряването на маслото.
  4. Не претоварвайте Автомобила особено ако теглите нещо. Понякой път за да направите услуга на някой може да си навлечете ремонти в пъти по скъпи от разноските на една Пътна Помощ. Акоискате да помогнете на някой закъсал ,просто му платете Пътната Помощ така ще си помогнете и на самите вас.
  5. Не дърпайте закъсал автомобил с Автоматична скоростна кутия . Използвайте Пътна помощ.
  6. Не Включвайте на Драйв или Задна когато двигателя не е на Празен ход. Това води до силни удари в трансмисията и и намалява живота Ударно.
  7. Не превключвайте от Драйв към Задна докато автомобила не е напълно спрял.Същото се отнася и за превключването на Паркинг
  8. Не се правете на „ Доктор-Специалисти“ и при поява на течове потърсете помощ от Сервиз.