Концерт, изложби и филми за Денят на будителите

Концерт, изложби и документални филми в Бургас по случай Денят на народните будителите.

Започва първият национален литературен конкурс „Любовта е извор“, в памет на писателя Стоян Русев /Дядо Благо/.

По инициатива на народните читалища на територията на общината са организирани изложба на книги с автографи и старопечатни издания в Библиотеката, фотоизложба „Будителите на фронтовата линия по време на затишие“ и рецитал на възрожденски стихове.

Днес в празничния ден в залата на Държавна опера – Бургас от 19:00 ч. ще бъде представен вокален камерен концерт с песни от български композитори.

В зала „Тончо Русев“ в НХК от 18:00 ч. днес ще се излъчи документалният филм „Философът на една свобода“, посветен на живота и делото на Георги Стойков Раковски. Прожекцията е с вход свободен при спазване на мерките, предвидени в заповедта на Министерството на здравеопазването.

От 1-ви до 7-ми ноември са организирани презентации и изложба на тема „Началото: Библиотечното дело в Бургаския край“, която може да бъде разгледана в Център за съвременно изкуство и библиотека, изложбена зала, ет. 4. Откриването на новата сграда на библиотеката през настоящата година е повод да се представи историческото развитие на библиотечното дело в Бургаския край.

В сряда от 18:00 ч. в двора на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ поетесата Яна Вълчева ще представи четвъртата си стихосбирка. Поетичната книга носи заглавието „Ти ще тръгнеш“, а в събота ще е прожекцията на филма „Второто освобождение“ в голямата зала на бургаската Регионална библиотека „П. Яворов“. Прожекцията ще започне в 17 часа с представянето на филма лично от продуцентите проф. Евелина Келбечева и кинорежисьора Светослав Овчаров.

Start typing and press Enter to search