След новината, че разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шекерова няма да работят повече за Нова телевизия, днес от там обявиха, че като разследващ журналист в телевизията се завръща Васил Иванов.

Слухът, че именно той ще заеме тяхното място се носеше из медийните среди от месец. 

Васил Иваноа работи в Канал 3 със собствено разследващо предаване. Освен за него, се говори, че и репортери от тази телевизия ще преминат в Нова.

А днес от телевизията обявиха официално:

„Нов проект за журналистически разследвания ще предложи NOVA през есенния телевизионен сезон. От септември зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Той се завръща в медията с подписан авторски договор, след личната покана на собственика на „Адванс Медия Груп“ Кирил Домусчиев“, гласи официалното съобщение за тв трансфера.

Според написаното „Васил Иванов е един от най-силните разследващи журналисти в последните 14 години в българския ефир“.

„За този период той е автор на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински чиновници в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, така и десетки кметове и директори на агенции, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си. В последствие много от тях са осъдени. Като разследващ журналист на NOVА, Иванов разкри и показа още десетки порочни и престъпни схеми. Зрителите помнят как бе прехвърлен на негово име бронираният служебен автомобил на Главния прокурор, с което журналистът доказа системни нарушения на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017 г., той ръководи сформирания от него разследващ екип“, заявяват още Нова.

От Нова уточняват и че към екипа на новия проект се присъединява и още един разследващ журналист – репортерът на NOVA и TrafficNews.bg Тина Ивайлова.

Припомняме, че още щом Домусчиев купи Нова телевизия, директор на новините стана отново кадър на Канал 3 – Миляна Велева.

- РЕКЛАМА - евтин куриер