Вкарват София в противовирусен режим

НОВИНИ Вкарват София в противовирусен режим

Редица мерки се вземат в София и в определени софийски болници, за да се посрещнат нуждите на първите два, а евентуално и още случаи на заразазени с вируса Ковид-19.

Най-голямата спешна болница в страната “Пирогов” е затворена заради потвърдените два случая на коронавирус. Двамата пациенти са настанени във вътрешното отделение на болницата, което е затворено. Цялата болница е изолирана. Пациенти не се приемат. Вътре тече преструктуриране на пространството, за да се осигури възможност за карантина на засегнатите от вируса хора и на всички, които са били в контакт с тях.

От болница “Св. Анна” съобщават, че имат готовност да приемат всички спешни случаи с изключение на деца и на пациенти с изгаряния и интоксикации. При спешни случаи гражданите могат да се обръщат и към Александровска болница и ВМА.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че на този етап столичните здравни заведения разполагат с необходимия капацитет легла и медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани.

Столична община е в готовност за 72 часа, при искане от Националния щаб за овладяване на разпространението на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна.

Кметът Фандъкова моли гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена. При вирусни симптоми, първо се обадете на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната регионална здравна инспекция. А граждани, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват.

Продължава засилената дезинфекция в градския транспорт, в метростанциите и във всички институции, които работят с граждани. Фандъкова призовава още столичани към спокойствие и да се информират от официалните източници.

Тази нощ Оперативният щаб за овладяване на разпространението на Ковид-19 към Столичната община е взел решение за допълнителните мерки за ограничения и предпазване на гражданите в София. Очаква се мерките да бъдат обявени по-късно днес.

източник standartnews.com

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ

Ваксините срещу COVID-19: Първо за лекари, сестри, санитари и полицаи

Първо ще се ваксинират лекари, сестри, санитари и полицаи. Това стана ясно на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, на което беше представен Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Очаква се той да бъде одобрен на заседание на Министерския...

По 23 нови случая и двама починали с COVID-19 регистрираха в Разградско и Търговищко

23 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани за последното денонощие в област Разград. Също толкова са заразените и в област Търговище, като нови случаи има във всички общини в региона. В двете области са регистрирани и по двама...
- реклама -

ОЩЕ

Ваксините срещу COVID-19: Първо за лекари, сестри, санитари и полицаи

Първо ще се ваксинират лекари, сестри, санитари и полицаи. Това стана ясно на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, на което беше...

По 23 нови случая и двама починали с COVID-19 регистрираха в Разградско и Търговищко

23 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани за последното денонощие в област Разград. Също толкова са заразените и в област Търговище,...