Красимир Каракашев: Струва ли си заради гъзарията…

Снощи 23 годишна мома в София така е размазала „мощното си бмв“ за 3000 лв. до степен да си самоампутира краката. Да загинала е. Няма е вече!

Онзи ден 3 младежи пак с „колата на народа“ отишли при Св.Петър да продължат с алкохола.

Пак вчера по обяд мъж на 68 години уби себе си и жена си и застраши живота на трима служители на МВР край Ябланица, защото изпреварва неправилно този път не с БМВ а с Рено.

Преди време пак около Пловдив, „мощната кола“ навлезе в насрещното и уби човек с някаква си „бракма“.

Та пиша Ви тези редове Младежи и Девойки водачи на Bayrische Motoren Werke. Пиша Ви докато можете да четете и да мислите, че после не става. Болшинството от Вас карате трошки на по 20 години, на по 200-300 хил. километра. Е, това на таблото е друга цифра, ама то друг въпрос. Да карате тези коли защото рядко някой на по 20 и кусур може да си позволи друго по различно БМВ от такова за 2, 3, 5000лв. или 10 000 лв. Да, това ВИ е цената. Такива са и колите, с който се трепете. Трепете се не само Вие, а и Вашите приятели, Ваши познати или непознати.

Нямам в против Вас – нито Ви познавам, нито се интересувам от Вас. Да, ама ми пука защото се трепете още млади и зелени. Мислите си, че взели книжки преди няколко месеца сте The Best. Да всеки е минал по този път. Всеки, дори и аз. Да, но при нас колите бяха лади и москвичи. Голф2 или Опел „Капка“ бяха лукс. Бяха коли, които ако вдигнеш 130 км/ч си велик.

Та като искате тези коли, обичате тази марка. поне се научете да ги карате. Задното предаване не е като предното. Управлението е малко по-друго яче. Но проблема не е там. Ако ще и 100 коня или 500 да са под капака, когато магаре управлява… последиците са ясни.

Да катастрофи стават и ще стават. Ама пустите му Немски мощни коли са забъркани в почти 80% от тежките ПТП-та. Еми замислете се най-накрая.

Струва ли си заради гъзарията (Вие не търсите лукса на колата. Прекалено сте млади, за да оценявате кола по параметри, а само заради мощта и 3-те букви я взимате) та заради тази гъзария да Ви забележат си струва да се претрепете.

Няма файда от повече редове. Няма, защото знам манталитета на поколението 2000+. Вие сте десетки, ще станете стотици. Но за Вашите родители, на вашите приятели … За тях вие сте единствени.

Автор: Красимир Каракашев

Start typing and press Enter to search