Внезапно ни напусна журналистът и собственик на „Фокус“ Красимир Узунов

от 

Внезапно ни напусна Красимир Узунов – журналист и собственик на първата частна информационна агенция и радиоверига „Фокус“. Той беше експерт по Балканска политика с множество публикации по проблемите на Северна Македония, армията и националната сигурност, а мнението му по важните въпроси за страната ни, беше винаги търсено. Съболезнования семейството му получи от президента, председателя на Народното събрание и премиера, от политици от целия политически спектър, общественици и колеги.

Красимир Узунов си отиде неочаквано. На 56 години. Но казват, че неговият половин век се равнявал на столетия. Защото знаел как да пълни със смисъл дните си.

Той пазеше историята ни първо като офицер от Българската армия, после като журналист, писател и общественик. И добре знаеше какво иска от българското настояще.

Ровеше в историята ни, за да извади истинските герои. Съвсем очаквано, за много хора той се превърна в такъв. Защото знаеше какви са най-силните оръжия на героя.

Всичко друго е измислено.

Узунов е роден на 26 януари 1963 година в Пещера. Завършва с отличие Висшето военно артилерийско училище „Георги Димитров“ в Шумен през 1985 г.

През 1990 г. създава първия клуб на Офицерската Легия „Раковски“ в Шумен. Избран е за говорител на Легията.

През 1991 г. е назначен за началник на отдел „Информация“ в Министерството на отбраната. През май 1992 г. напуска окончателно армията. Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.

Създава първата българска частна информационна агенция „Фокус“ през 2000 г, а 4 години по-късно и Радио „Фокус“ – Сливен, с което слага началото на радиоверига „Фокус“, която притежава 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

Start typing and press Enter to search